Wie zijn wij?

De Stingrays is een duikschool voor mensen van alle leeftijden.

De duikschool bestaat uit de volwassen duikschool en een jeugdduikschool.

In de jeugdafdeling kan men starten van af 8 jaar tot 14 jaar daarna is het de bedoeling dat men doorschuift naar de volwassen duikschool.
De Stingrays maken deel uit van de overkoepelende organisatie NELOS, binnen onze club zijn er voldoende instructeurs aanwezig om de opleidingen te verzekeren overeenkomstig de reglementering van NELOS.

Onze club werd opgericht op 15 september 1969 en is tot op heden een bloeiende club. De club beschikt over een eigen lokaal dat elke dinsdag avond open is.

De club beschikt over eigen compressor ( 200 bar en 300 bar) om het vullen van de flessen van de club en de clubleden te kunnen garanderen. Verder kan er door de leden ook Nitrox gevuld worden.

De zwembadtrainingen gaan telkens door op maandagavond van 21-22u  in het zwembad te Zwevegem.

Wekelijks wordt er de zondag gedoken in Barges te Doornik, verder wordt er ook gedoken in de Gavers te Harelbeke, op geregelde tijdstippen worden er duiken georganiseerd in Zeeland.

Occasioneel worden ook nog andere plaatsen bezocht doorheen het jaar.

 De naam van de club komt van een pijlstaartrog: de STINGRAY.

Stingray


Roggen
zijn, net als haaien, kraakbeenvissen. Alle roggen hebben een sterk afgeplat lichaam en gebruiken hun zijvinnen als ‘vleugels’ waarmee ze door het water ‘vliegen’.
 

De rog is zwart op de rug en heeft een lichtgrijze buik. Leeft in warme wateren en op grote diepten.Het is dan ook zeldzaam dat je deze dieren kunt ontmoeten


X
X
X